Tips bij intervisie: voorkom een olifant in de kamer

Medewerkers die met plezier leren en groeien

Veel mensen hebben een fuzzy beeld bij intervisie. Vaak doordat ze een onbegeleide variant hebben meegemaakt. Zonde! Want constructieve intervisie brengt de deelnemers stuk voor stuk verder. En vergroot het handelingsperspectief van degene die het ondergaat. Intervisie is vooral leerzaam voor mensen die in een complexe omgeving werken of die door hun functie een solitaire rol vervullen, zoals experts, managers en projectleiders. Een aantal do’s maken intervisie nog effectiever. En leuker. Je leest ze hieronder.

De afgelopen tijd mocht ik de nodige intervisie-groepen een kick-start geven. Dat geeft enorm veel plezier omdat intervisie het begrip van en handelingsperspectief van mensen vergroot. Je ziet mensen inzichten krijgen, groeien en een stukje boven zichzelf uitstijgen. On-top-of-that verbetert het de relatie tussen mensen en daarmee binnen teams. En biedt het mensen de kans te groeien vanuit de eigen kennis en over hun eigen drempels heen te stappen omdat de context van anderen aan hun werkelijkheid wordt toegevoegd.

Ieders kennis waardevol
Tientallen intervisiemethodieken bestaan er. Allemaal met eigen voordelen. Van roddelen, tot rollenspel, van succes analyseren tot speedrondje. Mijn voorkeur gaat uit naar een werkwijze die groepsconformisme tegengaat. Want in een groep bestaat de neiging om ‘naar het midden’ te praten. Dat vraagt om een methode die mensen prikkelt en faciliteert om helemaal vanuit zichzelf de de uitdagingen en mogelijkheden van de ander onder woorden te brengen. En juist die manier biedt een rijk scala aan mogelijkheden voor degene die de intervisie ondergaat. Dat leidt tot uitspraken als ‘Ik had niet verwacht dat ik zoveel inzichten zou krijgen’, en ‘Oh, ik weet meteen nog een ander issue dat ik graag in zou brengen’.

Enkele tips

  • Laat mensen hun adviezen opschrijven. Dit voorkomt dat mensen gaan aanvullen op het verhaal van de ander en creatieve inzichten verloren gaan.
  • Voorkom een ‘olifant in de kamer’. Dit kan een leidinggevende zijn, maar ook een conflict tussen deelnemers. De intervisie werkt zuiverder als de kamer olifantvrij is.
  • Let op de THT-termijn. Elke intervisiegroep is beperkt houdbaar. 1,5 tot 2 jaar. Houd dat in gedachten en rond het mooi en feestelijk af met elkaar. Blijf niet doorslepen totdat het doodbloedt…
  • Zorg dat iedereen adviseert en meedenkt. Iedereen brengt unieke inzichten. Waar sommigen wat sneller het achterste van hun tong laten zien, zijn de inzichten van de rustige deelnemer net zo waardevol. Zorg dat hier aandacht voor is.
  • Geef altijd iemand de rol van facilitator. Borg dat de regels worden gevolgd. Anders kan het gesprek te veel kanten op gaan. Kijk de groep rond, wie is geschikt de groep te faciliteren? Geef deze persoon de rol die bij haar past! Of wissel per keer van faciliterende rol.


Miranda van Ark helpt ondersteunt organisaties bij visie- en kennistrajecten. In die rol geeft ze regelmatig intervisiegroepen een kick-start.