Effectief luisteren… Horen of iemand honger heeft!

LSD? Ga voor de V!

LSD – wordt op heel wat trainingen aangeleerd; Luisteren – Samenvatten – Doorvragen. Een prima ezelsbrug. Tenminste… als je wilt checken of je de feitelijke inhoud van een boodschap hebt begrepen. Wil je meer weten over je gesprekspartner en het gesprek verdiepen? De echte inhoud naar boven halen en resultaten behalen? Zet dan de V van voelen in. Dan ga je verder dan de feitelijke inhoud en breng je ook een deel van de context en emoties in beeld.

De essentie van LSD houdt in dat je goed luistert en het antwoord van de ander samenvat. Om te horen of je de ander goed begreep. De ander kan dan aangeven welk deel van de boodschap niet klopt of niet is overgekomen.

The next step
Een volgende stap geeft ruimte aan verdieping. Voel wat er in de situatie gebeurt. Wees bewust, intuïtief, en ervaar wat er plaatsvindt. En vraag daarop door. Begint iemand te draaien, dwaalt een blik af of zucht iemand? Allemaal non-verbale signalen die niet terugkomen in de feítelijke samenvatting. Maar die wel wat zeggen over je gesprekspartner, zijn mening over het onderwerp of jullie relatie.

Scherper beeld
Wie dan doorvraagt komt bij andere inhoud. De échte oorzaak, achterliggende belangen, oprechte zorgen. Het brengt de discussie een laag dieper en vaak naar heel relevante zaken die de context veel scherper in beeld brengen. ‘Ik begreep de vraag eigenlijk niet goed’, ‘Ik zit een beetje in de rats over een afspraak vanmiddag’, of gewoon ‘Ik werd wat flauw van de honger …’ Allemaal zaken waarmee je het gesprek een andere wending of laag kunt geven. En jouw mogelijke zorg over het gebrek aan interesse van je gesprekspartner kunt loslaten :).

Hoe pas je de formule toe?
Leuk, zo’n extra letter V in de formule… maar hoe doe je dat nou concreet… Nou, dat voelen, dat doe je altijd al. De uitdaging is:

  • Om je ervan bewust te worden
  • Dan deze informatie – want dat is het! – in het gesprek toe te laten.

 

Tips om de V meer toe te laten:

  • Heb aandacht voor non-verbale signalen: begint iemand te schuiven, gaan de armen over elkaar, vermijdt iemand oogcontact, of veert iemand juist helemaal op?
  • Let op veranderingen in de sfeer (zakt de energie weg, raakt iemand geïrriteerd of wordt een van de deelnemers wel heel erg stil).
  • Benoem wat je waarneemt, respectvol en feitelijk. ‘Ik krijg het idee dat de aandacht wegzakt.’ ‘Het valt me op dat je steeds meer wegkijkt…’ Of heel letterlijk: ‘Wat gebeurt er nu met je?’
  • Check of het klopt en vraag door wat er aan de hand is. (Ga bij weerstand niet duwen, zorg dat de sfeer – waar mogelijk – oké blijft.)
  • Neem de informatie mee in het gesprek, dat meteen een tandje dieper gaat en daarmee waarschijnlijk effectiever wordt.

Succes!

 

Miranda van Ark ondersteunt organisaties bij visie- en kennistrajecten. Luistert, voelt, en is altijd op zoek naar de échte vraag.